Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]

Utvalgt bilde
Eric nyter siste rest av pudder denne dagen
Fra tur:Gabrielfjellet 01. Mai, 2011Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Turer i Troms:

  Sorter turer etter: Høyde | Navn | Kommune
  Jiehkkevárri (1834 moh) - Tromsø kommune
  Skituren over Jiehkkevárri blir ofte kalt Norges fineste skitur, og ikke uten grunn. På 1834 meter, høyeste i Troms, har man en fantastisk utsikt over hele Lyngsalpene, samt mye flott skikjøring på vei ned igjen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (43 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Fugldalsfjellet (1686 moh) - Tromsø kommune
  Det 4. høyeste fjellet i Troms, med en fantastisk utsikt mot flere av de andre høyeste fjellene i fylket. Et ypperlig valg når man ønsker en lang vårskitur, her har man både en bratt renne og store fine sider å leke seg i. Utsikten fra toppen er selvsagt upåklagelig, helt klart verd et besøk
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (28 bilder)
  [ Mer info ]

  Holmbukttind (1666 moh) - Tromsø kommune
  Her snakker vi kanskje om den fineste vintertoppen i Lyngen. Forholdsvis grei tur med nydelig utsikt, og for telemarkskjøring mister du vel knapt en eneste høydemeter på nedoverturen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (13 bilder)
  [ Mer info ]

  Store Lakselvtind (1616 moh) - Tromsø kommune
  Store Lakselvtind er en av de virkelige klassikerene i Lyngen, og en av 3-4 topper man når fra den Himmelske Freds plass. Turen opp byr på stigning opp mot 45', så her må skredforholdene vurderes.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (54 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Langdalstind (Guhkesgáisi) (1580 moh) - Tromsø kommune
  Langdalstindane (Guhkesgáisi) består av flere flotte topper, den høyeste på 1580 moh. Det er et litt langt innsteg hit, men absolutt verd det. Hvis snøforholdene er der, så byr disse toppene på flott telemarkskjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (14 bilder)
  [ Mer info ]

  Store Jægervasstind (1543 moh) - Lyngen kommune
  En perle av en topp i Lyngen. En bratt topptur som ofte krever bruk av sikringsmidler for å komme helt til topps. Toppen byr på kjempeutsikt, bratt og eksponert oppstigning, samt flott skikjøring. Absolutt å anbefale for de som liker utfordrende turer
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (31 bilder)
  [ Mer info ]

  Daltind (1533 moh) - Lyngen kommune
  Daltind er telemarkkjørerenes eldorado. Dette er fordi man nesten hele året kan kjøre i en renne fra toppen, som strekker seg nesten 1000 høydemeter. Hvor mange plasser kan man kjøre telemark i august?
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (21 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Snøhetta (1506 moh) - Bardu kommune
  Bardu byr på mange høye og flotte fjell, og Snøhetta er en av disse. Med sine 1506 meter ruver den godt i landskapet, og utsikten fra toppen er nydelig. Kjøremessig byr på den også på en variert nedfart.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder)
  [ Mer info ]

  Piggtind (1505 moh) - Balsfjord kommune
  En krevende Lyngentopp, gjort kjent gjennom Zapffes "Fire korstog til Piggtind". En majestetisk topp som byr på flotte utfordringer vinterstid, og tøff kjøring hvis det er gode forhold. Oppstigningen mot toppen er bratt (opp mot 40-45')
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (12 bilder)
  [ Mer info ]

  Istind (1489 moh) - Bardu kommune
  Istinden er den karakteristiske toppen man ser rett sør for Heggelia. Med sine nesten 1500 meter over havet gir den god utsikt over store deler av indre Troms
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (5 bilder)
  [ Mer info ]

  Store Kjostind (1488 moh) - Lyngen kommune
  Store Kjostind er en klassiker i Lyngen, her er det ofte gode forhold langt ut i sesongen. Det er ingen umulighet å finne god snø langt uti juni her. Turen opp går over en bre, og gir flott utsikt over Lyngen
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (26 bilder)
  [ Mer info ]

  Spanstind (1457 moh) - Lavangen kommune
  Spanstinden er en meget populær topp, både sommer og vinter. På vinterstid er ikke turen altfor krevende, og du belønnes med flott utsikt og fin nedfart på telemarksski.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (84 bilder fordelt på 8 turer)
  [ Mer info ]

  Trollvasstind (1440 moh) - Lyngen kommune
  Et bratt og krevende fjell midt inne blant Lyngens bratteste. Dette er en krevende tur, med en lang renne med partier på rundt 40 grader. Siste bit til topps går langs en litt eksponert rygg, som normalt krever bruk av øks og stegjern. Gode forhold og ferdigheter til å ferdes i slikt terreng kreves før man legger ut på denne turen
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (36 bilder)
  [ Mer info ]

  Store Russetind (1405 moh) - Balsfjord kommune
  Store Russetind er godt synlig når man nærmer seg Nordkjosbotn, uansett hvilken retning man kommer fra. En flott tur sommerstid, men den råeste opplevelsen på dette fjellet får man nok med ski på beina på vårparten.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (21 bilder)
  [ Mer info ]

  Hamperokken (1404 moh) - Tromsø kommune
  Hamperokken er lett tilgjengelig fra Tromsø, bare en halvtimes kjøring i retning Breivikeidet før man kan ta fatt på ca 1400 høydemeter. Toppen er luftig og byr på fantastisk utsikt i alle himmelretninger.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder)
  [ Mer info ]

  Tafeltind (1395 moh) - Lyngen kommune
  Tafeltind liggeri i hjertet av Lyngen, og veien opp går i fantastiske omgivelser. Kryssingen av Koppangsbreen i flotte omgivelser ender til slutt opp i en bratt side til toppen. Der har man kjempeutsikt over Lyngen. Ikke den råeste skikjøringen, men en meget flott tur
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (11 bilder)
  [ Mer info ]

  Melkefjellet (1383 moh) - Lavangen kommune
  Melkefjellet er en topp man kan besøke langt utpå våren, da nedfarten i hovedsak skjer på nordsiden. Det er flotte muligheter for fin skikjøring, og spesielt kan turen ned i gryten under toppen anbefales på det sterkeste.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (68 bilder fordelt på 4 turer)
  [ Mer info ]

  Ellendaltinden (1345 moh) - Tromsø kommune
  Ellendaltinden er en fin skitopp i hjertet av Ellendalen, og har et rått utseende sett fra Ellendalen. Noen km anmarsj før man tar høyde for alvor, men verd turen. Kjempeutsikt fra toppen, og mye fin skikjøring ned til ca 400 moh.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder)
  [ Mer info ]

  Læigastind (1332 moh) - Gratangen kommune
  Når man kommer ned mot Bjerkvik, er det Læigastind som ruver rett forut. Dette er kanskje toppen med best utsikt mot andre topper i regionen, og nedover kan man nye variert kjøring på store flater.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Mårtind (1326 moh) - Målselv kommune
  Mårtind er lett synlig fra E6 ved Olsborg. Her får man 8-900 høydemeter med flott kjøring. Letteste adkomst er via Blåtind skytefelt, men husk å ringe skytefeltadministrasjonen først.....
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (12 bilder)
  [ Mer info ]

  Stortinden (Lavangsdalen) (1320 moh) - Tromsø kommune
  Stortinden er det høyeste fjellet i Lavangsdalen, og noe krevende, både i form av bratte partier samt veldig rasutsatt. Av denne grunn kan det være greit å ta denne toppen på våren, evt tidlig sommer. I starten må man krysse en elv, så for denne turen kan noe så uvanlig som vadebukse være greit å ha med seg.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder)
  [ Mer info ]

  Kavringtind (Goalsevarri) (1289 moh) - Lyngen kommune
  Kavringtind er en av mange klassikere i Lyngen. Dette er en forholdsvis grei tur med flere muligheter for nedfarten. Dette er en av mange topper i Lyngen som fint lar seg gjennomføre godt ut på våren.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder)
  [ Mer info ]

  Novafjellet (1281 moh) - Skånland kommune
  Den nest høyeste toppen i Skånlandsområdet byr på flott utsikt og meget fin skikjøring hvis man velger å bestige denne på vinteren. Litt langt innsteg gjør at turen totalt sett tar noe tid (beregn 6-7 timer vinterstid), men man skal ikke velge bort denne
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (36 bilder)
  [ Mer info ]

  Sfinxen (1280 moh) - Tromsø kommune
  Sfinxen er en relativt lang og krevende tur. Innsteget er langt (7-8 km), og toppen er bratt og luftig. Sfinxen er plassert midt mellom Lakselvdalen og Steindalen, midt i et fantastisk flott Lyngenterreng. Dette er ikke primært en skitopp, men en fantastisk flott tur med innslag av ren transportgåing, luftig klyging samt endel skikjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (34 bilder)
  [ Mer info ]

  Langlitind (1276 moh) - Ibestad kommune
  Langlitind er Andørjas høyeste topp, og også Nordens høyeste topp på en øy. Toppen er verdt et besøk både sommer og vinter, spesielt for sin gode utsikt. Denne er ennå ikke prøvd på ski, men vi ser for oss gode muligheter også her.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (33 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Smalaktinden (1246 moh) - Tromsø kommune
  En drøy halvtimes kjøring fra Tromsø ligger denne flotte toppen som er relativt lite besøkt. Med 1246 moh så har man flott utsikt over både Lyngen og området rundt Lavangsdalen. Veien opp er tidvis bratt, så vinterturer hit krever stabile forhold
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder)
  [ Mer info ]

  Tromsdalstind (1238 moh) - Tromsø kommune
  Tromsdalstinden er et landemerke i Tromsø, godt synlig fra byen. Toppen er veldig populær om sommeren, men også vinterstid kan denne toppen by på fine opplevelser.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (21 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Sofiatind (1222 moh) - Lyngen kommune
  Sofiatind er en morsom liten sak du ser fra ferga mellom Breivikeidet og Svensby. Fin utsikt tilbake mot sør, og høydemetrene taes fort i nydelig dalføre.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (8 bilder)
  [ Mer info ]

  Andersdalstind (1221 moh) - Balsfjord kommune
  Andersdalstind er en topp med lang sesong. Her kan man fint kjøre ski i juni, vel å merke med noe bæring av ski i starten. Bratt og flott utsikt fra toppen, og bra kjøring gjør at denne er verd et besøk. Vær obs på skredfare,
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (19 bilder)
  [ Mer info ]

  Storgalten (1219 moh) - Lyngen kommune
  Helt nord på Lyngenhalvøya ligger denne lille perlen. Storgalten er et av Lyngens mest besøkte skifjell, og man skjønner fort hvorfor når man tar turen dit. Storslått utsikt, mange muligheter for flott (og bratt) skikjøring, og relativt lett tilgjengelig.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (24 bilder)
  [ Mer info ]

  Revtind (1219 moh) - Gratangen kommune
  Når høydemetrene med skog er unnagjort, er dette en flott, men forholdsvis lang tur. Fra toppen er det fin utsikt mot Grovfjord i nord og Novafjell i vest. Nedfarten på ski er ikke ille.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Stormheimtind (1219 moh) - Tromsø kommune
  En litt mindre kjent topp enn naboen Stormheimfjellet, selv om denne faktisk er noen meter høyere. Gode muligheter for bratt kjøring, og fin utsikt fra toppen. Kort avstand fra Tromsø gjør dette til et fint toppturmål.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (6 bilder)
  [ Mer info ]

  Snøtind (Ibestad) (1215 moh) - Ibestad kommune
  Snøtind er nok en av Andørjas klassikere på ski, med flott utsikt og spennende nedfart. Turen kan gjerne gjøres senere på sesongen når snøen har fått stabilisert seg. Anbefales!
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (25 bilder)
  [ Mer info ]

  Gabrielfjellet (1213 moh) - Tromsø kommune
  En knapp halvtimes kjøring fra Tromsø ligger dette flotte fjellet. Litt tett skog i starten, men over dette en stor fin fjellside som på våren ligger badet i sol til langt på kvelden. God utsikt til bl.a Hamperokken fra toppen og eminente skikjøringsmuligheter på vei ned igjen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder)
  [ Mer info ]

  1202 toppen (1202 moh) - Tromsø kommune
  Et greit skifjell i nærheten av Tromsø, men litt lang anmarsj inn Mellomdalen gjør at dette ikke er blant favorittene. Muligheter for bratt og spennende kjøring ved stabile forhold.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (12 bilder)
  [ Mer info ]

  Årsteinshornet (1193 moh) - Gratangen kommune
  På nordsiden av Gratangsbotn finner vi Årsteinhornet. Her er det nydelig utsikt ned mot fjorden, og fine områder for telemarkskjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (3 bilder)
  [ Mer info ]

  Stormheimfjellet (1181 moh) - Tromsø kommune
  Stormheimfjellet ligger tre kvarters kjøring utenfor Tromsø og gir panoramautsikt over Breivikeidet, og deler av Lyngen. En fint fjell som ofte kan gi god kjøring tidlig i sesongen. Ikke av de mest spektakulære fjellene i omr
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (13 bilder)
  [ Mer info ]

  Blåtind (Den sovende soldat) (1180 moh) - Balsfjord kommune
  Blåtind, eller den sovende soldat som den også kalles, er fjellet som er foreslått som utforløype i et eventuelt OL i 2018. Fra toppen er det en fantastisk utsikt mot Lyngen, indre Troms, Malangen og Tromsø.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (77 bilder fordelt på 6 turer)
  [ Mer info ]

  Årbostadtind (1179 moh) - Ibestad kommune
  Toppen som blant annet er kjent fra Tour de Andørja er også et glimrende mål for de som ønsker fin skikjøring. Sent på året ligger det snø i renna, og fra toppen kan man nyte den nydeligste utsikt over regionen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (59 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Bentsjordtinden (1168 moh) - Tromsø kommune
  En flott topp i Malangen, lett synlig fra Tromsø. Selv om man må ta ferge, så bruker man ikke lang tid ut til denne toppen (ca 1 time). Belønningen er flott utsikt over Malangen, samt flott skikjøring vinterstid.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (20 bilder)
  [ Mer info ]

  Vasskartind (1140 moh) - Ibestad kommune
  Vasskartind er én av mange flotte topper på over 1100 moh på fjelløya Andørja. Toppen ligger sentralt, og kanskje er dette øyas beste utsiktspunkt. Turen er ikke prøvd vinterstid.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (32 bilder)
  [ Mer info ]

  Henriktinden (1127 moh) - Balsfjord kommune
  En fin top ca 45 minutters kjøring fra Tromsø. Flere mulige rutevalg både opp og ned igjen (enkelte ruter er skredutsatt!), den mest effektive ruta tar deg til toppen på ca to timer. Flott utsikt mot både Lyngen og Balsfjorden, og fine sider for morsom skikjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (11 bilder)
  [ Mer info ]

  Reinspælen (1118 moh) - Kvæfjord kommune
  Reinspælen er Hinnøyas nest høyeste topp (bak Møysalen). Dette er en forholdsvis lang sommertur, men utsikten fra toppen er upåklagelig. Et ruvende fjell som anbefales på det sterkeste.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (33 bilder)
  [ Mer info ]

  Slettinden (1115 moh) - Tromsø kommune
  Et fint skifjell i Malangen, godt synlig fra Tromsø. Godt egnet som vårskitur da det ofte kan være litt avblåst her, men det er fullt mulig å få pudderturer hit (vi hadde perfekt føre i midten av april).
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (24 bilder)
  [ Mer info ]

  Segeltind (1103 moh) - Skånland kommune
  Segeltind er en av kremtoppene i Grovfjord. Høydemetrene tas raskt og effektivt, og belønningen er en fantastisk nedkjøring. Her kan man fint få ca 900 høydemeter med meget morsom og tidvis bratt og variert kjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (43 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Sætertind (1095 moh) - Harstad kommune
  Sætertinden er Hinnøyas tredje høyeste topp, og populær både sommer og vinter. Den er lett framkommelig, og byr på nydelig utsikt over området rundt Harstad.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (55 bilder fordelt på 6 turer)
  [ Mer info ]

  Ullstind (1078 moh) - Tromsø kommune
  Ullstind er et populært toppturmål i Tromsø, og et utmerket nybegynnerfjell. Det er ikke over 25 grader her (som regel mindre), og dermed også forholdsvis skredsikkert. Toppen byr på flott utsikt, og man kan ofte finne gode forhold her tidlig i sesongen
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (14 bilder)
  [ Mer info ]

  Gorzelvtinden (1072 moh) - Tromsø kommune
  Andersdalen har mange flotte, men lite besøkte fjell. Gorzelvtinden er et av disse, og kan by på flott utsikt fra toppen samt fin skikjøring langt utpå våren. Ca en times kjøring fra Tromsø, og mye mindre besøkt en Kvaløyafje
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (30 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Durmålsskolten (1061 moh) - Tromsø kommune
  Durmålsskolten har en flott vestvendt side mot Malangen, og nåes fra yttersiden av Andersdalen. Fra toppen har man flott utsikt både over Malangen og innover mot deler av Lyngsalpene
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (8 bilder)
  [ Mer info ]

  Skorvetind (1054 moh) - Skånland kommune
  Skorvetind er en spektakulær topp med flott utsikt og stupbratt vestside. Den er likevel harmløs å nå på ski. Fin kjøring i topphenget og påfølgende heng, samt mye slak skogskjøring tilbake til bilen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder)
  [ Mer info ]

  Store Blåmann (1044 moh) - Tromsø kommune
  Store Blåmann er Kvaløyas høyeste topp, og det er ikke få som traver de ca to timene det tar å nå denne fantastiske toppen. Stor forskjell på utsikten øst og vest, finn ut hva du liker best.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (17 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Skitntind (1042 moh) - Tromsø kommune
  Mellom Ersfjorden og Kattfjorden ruver Skittentind. Vinterstid er dette en nydelig tur, med god utsikt, og belønningen er flotte forhold for telemark på veien ned.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (52 bilder fordelt på 4 turer)
  [ Mer info ]

  Rørnestind (1041 moh) - Lyngen kommune
  En lett tilgjengelig, og mye besøkt topp i Lyngen vinterstid. Fra toppen er det god utsikt mot klassikere som Store Kjostind og Istind, og et toppheng på rundt 400 høydemeter med utmerket skikjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (29 bilder)
  [ Mer info ]

  Lille Piggtind (1032 moh) - Tromsø kommune
  Lille Piggtind er nesten 500 meter lavere enn sin navnebror lengre øst, og mye lettere tilgjengelig. Alikevel en morsom og litt utfordrende tur som krever klyving mot toppen. Flott utsikt mot bl.a de mektige Lakselvtindane i øst
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder)
  [ Mer info ]

  Store Hollendaren (1029 moh) - Tromsø kommune
  Store Hollendaren er utmerket fjell for vårskiturer. Dette er en av de store klassikerene på Kvaløya, med muligheter for skikjøring langt ut i juni
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (65 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Drangen (Stortind) (1022 moh) - Ibestad kommune
  Drangen er det høyeste fjellmassivet på Rolla, og er et yndet turmål sommer som vinter. I forhold til skikjøring byr fjellet på nedfarter nesten i alle retninger. Legg til en nydelig utsikt, og anbefalingene blir ikke mindre. Lite minus for langt innsteg.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (51 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Storsteinnestind (1017 moh) - Tromsø kommune
  Storsteinnestindan består av mange forskjellige topperpunkter, med variererende vanskelighetsgrad, både sommer og vinter. Flott utsiktsrikt område for både klyvere og skikjørere.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (98 bilder fordelt på 7 turer)
  [ Mer info ]

  Zapffetoppen (1016 moh) - Tromsø kommune
  Toppen har sitt navn etter førstebestiger Peter Wessel Zappfe. Dette er den høyeste toppen i Hollenderan området, og godt kjent blant klatrere i Tromsø. Kan nås uten klatring, selv om det er mest kjent som et klatrefjell
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder)
  [ Mer info ]

  Nona (1012 moh) - Harstad kommune
  Nona er Grytøyas høyeste fjell, og nærmeste 1000-meter fra Harstad sentrum. Dette er en turklassiker sommerstid, men lar seg også kjøre på vinteren. Nyt utsikten på toppen, for her ser du langt.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (73 bilder fordelt på 4 turer)
  [ Mer info ]

  Kråktindene (1008 moh) - Ibestad kommune
  En kanontur på sykkel! Over Middagstind og Kråktindene er det en herlig og variert sti som vil glede de fleste terrengsyklister. Avsluttes med en flott nedfart gjennom skogen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (21 bilder)
  [ Mer info ]

  Middagstind (Kvaløya) (1006 moh) - Tromsø kommune
  Med sine 1006 meter er Middagstind en av Kvaløyas 1000-metere. Når man først er kommet over Tverrfjellvannet tar man høydemetere fort, og nedoverturen er nydelig for telemarkskjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (21 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Klåptind (998 moh) - Ibestad kommune
  Klåptind er meget iøynefallende når man kommer til Engenes, og fjellet byr på mange muligheter når det gjelder skikjøring. Toppen kan også by på veldig bra utsikt.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (34 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Klemmartind (983 moh) - Balsfjord kommune
  Klemmartind er et fint skifjell i Malangen, som ikke er så mye besøkt. Litt tett vegetasjon i starten, men over skogen åpenbarer det seg fine sider for flott skikjøring. Toppen byr bl.a på fin utsikt mot sørlige deler av Kvaløya, og Senja
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (14 bilder)
  [ Mer info ]

  Orvasstind (980 moh) - Tromsø kommune
  Langt mindre kjent enn naboen Store Blåmann, men alikevel verd et besøk. Turen til topps er ikke like godt merket som andre topper i området, men det er ikke noe problem å finne frem hvis man tar seg litt tid. Småklyving mot
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (8 bilder)
  [ Mer info ]

  Storstolpan (974 moh) - Tromsø kommune
  Storstolpan er et av mange fantastiske fjell vest på Kvaløya. Siden ligger delvis nordvendt, så her kan man kjøre ski til langt ut i mai. Toppen byr også på spektakulær utsikt i alle retninger.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (77 bilder fordelt på 5 turer)
  [ Mer info ]

  Djeveltanna (Søndre Småtind) (963 moh) - Tromsø kommune
  Djeveltanna (eller Søndre Småtind som den egentlig heter) er lett synlig fra veien på Kattfjordeidet, og byr på mange flotte opplevelser. En luftig topprygg, med mange muligheter for skikjøring på vei ned igjen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (45 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Bakaromnstinden (958 moh) - Tromsø kommune
  Et greit fjell i Malangen, med god utsikt mot Tromsø. Halvannen til to timers marsj til toppen, hele veien på en meget god sti. Fin trimtur, som nok kan kombineres med en tur til Middagstind (1103). Har også vært en "Ti på topp" tur i flere år i Tromsø.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (13 bilder)
  [ Mer info ]

  Styrmannstind (955 moh) - Tromsø kommune
  Styrmannstinden ligger mellom store og lille Hollendaren og byr på spektakulær utsikt fra toppen. Turen opp er ikke altfor krevende, men mye steinur gjør at det tar litt tid.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (11 bilder)
  [ Mer info ]

  Skulgamtind (945 moh) - Tromsø kommune
  Fin topptur sommerstid, som også kan gi fin skikjøring vinterstid. Litt langt innsteg før man begynner selve stigningen, men utsikten fra toppen er helt klart verd det.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Stortussen (941 moh) - Harstad kommune
  Stortussen er en av Grytøyas mindre tilgjengelige topper, forutsatt at man ikke disponerer båt. Dette er likevel en anbefaling verdt, da både nedfart og utsikt er av ypperste klasse.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (24 bilder)
  [ Mer info ]

  Rolla (926 moh) - Ibestad kommune
  Rolla er nok et av de mest kjente fjellene på øya, og er en flott tur sommer som vinter. For skikjøring er det mange nedfartsmuligheter mot øst, så her er det bare å velge og vrake.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (33 bilder)
  [ Mer info ]

  Middagstind (Saltind) (923 moh) - Kvæfjord kommune
  Middagstind (også kalt Saltind) har en lang renne fra toppen på 923 ned til Vebostadvannet på 392 som byr på ypperlig telemarkskjøring. Videre ned mot Vebostad er det mange muligheter for fin skogskjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (161 bilder fordelt på 9 turer)
  [ Mer info ]

  Durmålsfjellet (921 moh) - Tromsø kommune
  Durmålsfjellet er et av de lett tilgjengelige fjellene på sørøstsiden av Kattfjordeidet. Med 921 moh er det noe høyere enn de andre, men sesongen er like lang her. Den nordvendte siden gir flott skikjøring hele våren
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (12 bilder)
  [ Mer info ]

  Trolltind (919 moh) - Harstad kommune
  Trolltind er en av Grytøyas perler. Turen byr på flotte naturopplevelser og god utsikt. På vinterstid er det muligheter for meget bra skikjøring, og man velger selv vanskelighetsgraden.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (124 bilder fordelt på 7 turer)
  [ Mer info ]

  Horntind (910 moh) - Kvæfjord kommune
  Horntindan er noen av de virkelig fine og spektakulære toppene i Kvæfjordområdet. Fra toppvardene er det en nydelig utsikt, og spesielt den nordre tinden byr på meget bra skikjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (216 bilder fordelt på 14 turer)
  [ Mer info ]

  Vasstind (910 moh) - Tromsø kommune
  Vasstind er en flott topp som ligger helt nede ved Kattfjorden. Toppunktet byr på god utsikt og mange nedkjøringsmuligheter på vinteren. Dette er også en fin topp sommerstid, og har tidligere vært en "10 på topp" tur.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (29 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Reinfjellet (907 moh) - Kvæfjord kommune
  Innerst i Austerfjorden ligger Reinfjellet, en topp opp mot de 1000 meter. Fra toppen er det fin utsikt i de fleste retninger, og fjellet er fint egnet for både fotturer og jakt.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Fagerfjellet (907 moh) - Tromsø kommune
  Fagerfjellet er et lett tilgjengelig fjell i Ramfjorden. Fjellet er ikke spesielt bratt, så det kan være et alternativ hvis man er usikker på skredfaren ellers. Uansett må man bruke sunn fornuft
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (35 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Haukebøtind (906 moh) - Harstad kommune
  Den lange ryggen opp av Haukebøvannet fører til toppvarden på Haukebøtinden. Lang og slak nedkjøring på ski, samt en nydelig utsikt over mot blant annet Sætertind gjør dette til en anbefalt tur.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (41 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Lasselitind (896 moh) - Ibestad kommune
  Fra Harstad er nok Lasselitind den beste skitoppen på Rolla når tilgjengelighet og kjøreforhold tas i betraktning. Med en nydelig utsikt og flere gode nedfartsmuligheter er denne toppen verdt et besøk.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (43 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Breidalfjellet (889 moh) - Tromsø kommune
  Dette er et relativt greit fjell å komme seg opp og ned på vinterstid. Kort kjøretid fra Tromsø, ikke bratt, og relativt kort gangtid. Av den grunn passer dette fint på dager med skredfare, eller tidlig i sesongen når dagene er korte.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Tverrfjellet (889 moh) - Kvæfjord kommune
  Tverrfjellet er nok ikke like kjent som sine naboer rundt Vebostadvannet, men lang traktorvei i starten gjør at mye av denne turen kan sykles, og gjerne helt til topps.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (20 bilder)
  [ Mer info ]

  Skamtind (884 moh) - Tromsø kommune
  Dronninga av Ersfjorden ligger langt vest på Kvaløya, og er en flott sommertur. 1-2 timers marsj til toppen blir belønnet med flott utsikt. Dette er også det vanligste startpunktet for Ersfjordtraversen
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (13 bilder)
  [ Mer info ]

  Gråtind (871 moh) - Tromsø kommune
  Gråtind ligger fint til sør på Kvaløya, og gir flott utsikt over bl.a Malangen og Senja. Fint fjell både sommer og vinterstid. Ikke så ofte besøkt vinterstid, så her kan man få fin skikjøring i urørt snø.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (8 bilder)
  [ Mer info ]

  Rundfjellet (868 moh) - Harstad kommune
  Det er litt lang anmarsj til foten av Rundfjellet, men fjellet byr på fin utsikt i alle retninger, samt en mengde varierte nedfarter. Rundfjellet er også kjent som et fint jaktområde, og høstturer anbefales.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Trehørningen (868 moh) - Tromsø kommune
  Dette er ikke et av de mest besøkte fjellene på Kvaløya, men denne toppen er definitivt verd et besøk. Flott utsikt, en morsom rygg man kan følge fra havet til toppen, og en utmerket kandidat til kombinasjonen padling og topptur.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder)
  [ Mer info ]

  Maritindan (859 moh) - Tromsø kommune
  Kort kjøretid (2o minutt) fra Tromsø, og mange toppmuligheter gjør Maritindan til et området som bør besøkes. Henrikskardet utgjør en gryte med 4-5 ulike toppmål, alt fra 859 til 1062 moh. Gode muligheter for bra skikjøring her
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder)
  [ Mer info ]

  Hattfjellet (856 moh) - Harstad kommune
  Hattfjellet ligger lengst nordvest på Grytøya, og byr på utmerket utsikt utover storhavet. Nedfarten fra toppen åpner for mange muligheter, alt fra store åpne flater til smale renneformasjoner.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Storåstind (848 moh) - Kvæfjord kommune
  Fra fergeleiet på Refsnes ses Storåstinden som den sydligste i en tinderekke som følger Gullesfjorden helt ut. Toppen byr på vakker utsikt, samt en hel rekke med nedkjøringsmuligheter.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (31 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Sula (848 moh) - Ibestad kommune
  Sula er kanskje ikke like kjent som sin nabo Drangen, men har lettere adkomst, og med fin utsikt, stort åpent topparti, samt morsom skogskjøring, er denne absolutt verdt et besøk.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (47 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Lille Blåmann (844 moh) - Tromsø kommune
  Lille Blåmann er en lett tilgjengelig topp som nåes fra Håkøybotn utenfor Tromsø. I underkant av to timers marsj gir brukbar kjøring hvis forholdene er der.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (28 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Tovikfjellet (836 moh) - Skånland kommune
  Tovikfjellet er en av mange flotte topper i det store Skånlandsmassivet. Denne er lett tilgjengelig fra flere steder, og egner seg fint for en tur med terrengsykkel.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (14 bilder)
  [ Mer info ]

  Flyndretind (828 moh) - Harstad kommune
  Flyndretindtraversen er en spennende og luftig tur, med nydelig utsikt hele veien. Turen er foreløpig ikke prøvd vinterstid, men en nedfart i sørlig retning er sikkert ikke å forakte.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (35 bilder)
  [ Mer info ]

  Stortind (824 moh) - Tromsø kommune
  Stortinden er en av mange forholdsvis lave, fine topper rundt Tromsø. Høydemeter taes jevnt og trutt fra starten, og belønningen er en nydelig, og til dels bratt 360 graders utsikt.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (19 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Steinskardtind (817 moh) - Tromsø kommune
  Dette er en lett tilgjengelig topp på Kattfjordeidet, og med sin mer eller mindre nordvendte side et godt alternativ til ettermiddagsturer sent på våren. Ca en times marsj til toppen, og kurant kjøring ned igjen
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Stortind (og Breitind) (816 moh) - Kvæfjord kommune
  Stortind (og Breitind) er en utsiktsmessig fin og kjøremessig slak tur. Ned mot Holandsdalen er det likevel bratt, med en og annen renne som ser spennende ut.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (23 bilder)
  [ Mer info ]

  Storfjellet (809 moh) - Harstad kommune
  Når ferga legger til ved Bjørnå, så er det Storfjellet du ser fra bilen. Det er flere ruter opp og ned, og alle byr på flotte muligheter for skikjøring. Nydelig utsikt fra toppen, spesielt mot Harstadområdet.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (32 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Jamnfjellet (805 moh) - Harstad kommune
  Turen til Jamnfjellet byr på fine opplevelser, med utsikt til mange av Grytøyas topper. Nedfarten er enten slak og rolig ned mot Storvatnet, eller noe brattere ned mot Dalsdalen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (11 bilder)
  [ Mer info ]

  Buren (802 moh) - Tromsø kommune
  Buren er vel blant de lettest tilgjengelige toppene på nordsiden av Ersfjorden. Fra toppen er det nydelig utsikt utover fjorden, samt over den imponerende fjellrekka mot vest.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (68 bilder fordelt på 6 turer)
  [ Mer info ]

  Tussen (796 moh) - Bjarkøy kommune
  Tussen ligger på nordenden av Grytøya, og er en av øyas nærmeste topper mot Bjarkøya. Fra toppen kan man nyte nydelig utsikt mot storhavet og de fleste andre retninger. Ned fra toppen er det flotte muligheter for telemarkskjøring
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (42 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Stor-Kjølen (790 moh) - Tromsø kommune
  Stor-Kjølen er en godt synlig topp fra Tromsø der den ligger rett ovenfor Kvaløysletta. Fjellet er lett tilgjengelig, med mange relativt lette veier til topps, og kan by på fine turer både sommertid og vinterstid
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (13 bilder)
  [ Mer info ]

  Straumsaksla (784 moh) - Tromsø kommune
  Straumsaksla er en av flere lett tilgjengelige topper man når fra Kattfjordeidet. I likhet med Langfjellaksla så er dette en topp som er ypperlig sent på våren.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (23 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Galten (782 moh) - Harstad kommune
  Fra Harstad skal man reise langt for å finne et bedre toppturalternativ enn Galten. Etter noen små timers marsj står man på toppen, og utålmodig venter på at de andre skal bli ferdig med maten. Her er det nedturen på ski som gjelder.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (118 bilder fordelt på 14 turer)
  [ Mer info ]

  Blåskredtinden (780 moh) - Tromsø kommune
  Blåskredtinden (av enkelte også kalt Bleskredtinden) er det eneste fjellet på Kvaløya som krever klatring for å komme helt til topps. Klatringen er flott, og ikke vanskelig, en taulengde på ca 4/4+ på klatrespråket (vår vurdering).
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (24 bilder)
  [ Mer info ]

  Nordfjordtinden (769 moh) - Tromsø kommune
  En flott topp som ligger helt nede ved Kattfjorden. Med sine knappe 800 høydemeter så kan denne toppen by på utfordrende skikjøring, eller lettere nedfart. Alt etter evne. Utsikten fra toppen er upåklagelig, dette er et fjel
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (29 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Langfjellaksla (765 moh) - Tromsø kommune
  Langfjellaksla ligger lett tilgjengelig fra Kattfjordeidet. Siden er nordøstvendt, og det er mulig å kjøre ski her ut hele mai. Parker ved Kattfjordvannet, og ca en time senere er du oppe.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Vengsøytraversen (764 moh) - Tromsø kommune
  Dette er en meget flott travers, som fint gjøres unna på en dag (8-9 timer). Totalt går man innom 4 topper, og mellom disse skal luftige egger og rygger passeres. Det kreves ikke klatreutstyr, men det er helt klart en fordel at det er tørt i fjellet før turen starter. Litt høydestyrke er også en fordel.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (41 bilder)
  [ Mer info ]

  Toppen (759 moh) - Harstad kommune
  Toppen er en av Grytøyas små perler mot sørvest, og rommer samtidig øyas eneste tunnel. Her kan man nyte flott utsikt i bratte omgivelser. Nedturen er nordvendt, så her ligger snøen lenge.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (33 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Rundfjellet (lille) (729 moh) - Dyrøy kommune
  Lille Rundfjellet er en grei marsj opp av Skøvannet eller fra Bjørkebakken. Fra toppen er det fin utsikt mot Dyrøy og Senja. Vinterstid er det flere varianter for nedfarten.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (9 bilder)
  [ Mer info ]

  Sørtind (724 moh) - Tromsø kommune
  Sørtind er en av flere fine topper ved Tromvik på Kvaløya. Det er kort marsjtid til topps, og utsikten er bra. Toppen er foreløpig ikke prøvd vinterstid, men østsiden kan fint vurderes som ekstratur utpå våren.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (8 bilder)
  [ Mer info ]

  Storhornet (Kvæfjord) (722 moh) - Kvæfjord kommune
  Storhornet er nok den mest populære turtoppen i Kvæfjordområdet. Toppene rundt er lave, og utsikten fra hornet er derfor meget bra. Skikjørere vil også finne de ulike nedfartsmulighetene som morsomme.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (63 bilder fordelt på 5 turer)
  [ Mer info ]

  Slåttheia (691 moh) - Harstad kommune
  Fra Dale er det en grei liten marsj opp til Slåttheia. Fra toppen ser man innover Dalsdalen og Nona, samt nydelig utsikt mot Elgsnes i sørvest. Vanskelighetsgrad på nedfarten kan man velge etter behov.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Hemmestadfjellet (687 moh) - Kvæfjord kommune
  Opp av Hemmestad ligger Hemmestadfjellet. Dette er en fin vintertur, som byr på flott utsikt utover Gullesfjorden. Ned fra toppen kan man følge et nydelig elveleie full av muligheter. Også en fin topp på sykkel.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (48 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Nontind (643 moh) - Harstad kommune
  Nontind ligger opp av Skjerstad i Harstad, og er en topp som anbefales på det sterkeste for fin telemarkskjøring. Fra toppvarden er det fin utsikt utover Kasfjorden og Kvæfjord.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (46 bilder fordelt på 4 turer)
  [ Mer info ]

  Strømsfjellet (636 moh) - Kvæfjord kommune
  Rett opp av Salvannet, noe øst for Middagstind i Kvæfjord, ligger Strømsfjellet. Dette er en grei tur sommer som vinter, men på grunn av noe tett vegetasjon, er det så som så med kjøring ned mot Saldalen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (6 bilder)
  [ Mer info ]

  Raudmoldheia (630 moh) - Kvæfjord kommune

  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (23 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Jonsheimtind (619 moh) - Kvæfjord kommune
  Jonsheimtind er en klassisk tur, med flere alternativer oppover. Dette er kanskje ingen sykkeltopp, men en flott, litt lengre tur, til fots, som kan anbefales.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (23 bilder)
  [ Mer info ]

  Høgfjellet (615 moh) - Harstad kommune
  Høgfjellet er en lett tilgjengelig topp fra Skjerstad. Letteste vei opp er å følge skogsveien mot Skjerstaddalen, og derfra opp via Lågfjellet. Turen opp tar under to timer og gir god utsikt.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (9 bilder)
  [ Mer info ]

  Storlitind (614 moh) - Kvæfjord kommune
  Storlitind er en enkel og grei topptur som passer for de fleste. Turen er fin tidlig på året, og toppen byr på god utsikt i alle retninger. Fin nedfart, med mye kjøring på slake store områder.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (51 bilder fordelt på 5 turer)
  [ Mer info ]

  Nordtind (610 moh) - Harstad kommune
  På ski opp den mer kjente Galten, ser man over på Nordtinden i nord hele turen. Nordtinden byr på fin utsikt, men anbefales mest på grunn av fine renneformasjoner ned fra toppen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (9 bilder)
  [ Mer info ]

  Sørvikfjellet (607 moh) - Harstad kommune
  Like sør for Harstad, ved Sørvik, ligger Sørvikfjellet. Dette er en kjapp og overkommelig topp for de som ønsker noen bratte svinger med telemarksskiene.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (26 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Vardheia (604 moh) - Harstad kommune
  Bare noen kilometer utenfor Harstad sentrum ligger Vardheia. Dette er fin tur for liten og stor, både sommer og vinter. Fra toppen er den meget bra utsikt over Grytøya og Harstadområdet.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Meraftesfjellet (595 moh) - Harstad kommune
  Meraftesfjellet er en grei topp av Skjerstad. Som andre nærliggende topper har også denne fin utsikt ut av Kasfjorden og Grytøya. På nedfarten er det flere muligheter, alt etter ønsket bratthetsgrad.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (10 bilder)
  [ Mer info ]

  Nontuva (594 moh) - Harstad kommune
  Fra Kaltdalen er det en kort marsj opp til Nontuva. Fra toppen er det nydelig utsikt utover Kasfjorden, og nedfarten byr på tidvis bratt og fin kjøring.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder fordelt på 3 turer)
  [ Mer info ]

  Salfjellet (569 moh) - Kvæfjord kommune
  En relativt lav og enkel topp i nærheten av Harstad. Starten går ved den nye brua over til Kveøya, og etter halvannen til to timers gåing i lettgådd terreng står man på toppen. En grei topp som kan være et alternativ på dager
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (8 bilder)
  [ Mer info ]

  Nattmålsnuten (568 moh) - Harstad kommune
  Nattmålsnuten er et populært turmål i Harstadområdet. Her er veldig bra utsikt ned mot Kilbotn, samt andre populære topper i nærområdet. Toppen er kanskje mest besøkt sommerstid. Vinterstid begrenser vegetasjonen litt av kjøremulighetene
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (22 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Middagsfjellet (Snøhammeren) (565 moh) - Harstad kommune
  Middagsfjellet er et av de mest populære turmålene i Harstad, og en tur som absolutt anbefales på sykkel. Ta gjerne en svipptur innom de andre toppene som ligger rundt.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (32 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Hinnstein (560 moh) - Harstad kommune
  Hinnstein er sannsynligvis Harstads mest besøkte topp ved siden av Gansåstoppen. Sørsiden av toppen byr på fin nedfart på ski, og er verdt et kort besøk.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Lågfjellet (559 moh) - Harstad kommune
  Lågfjellet er en av mange småtopper man får på rad og rekke etter å ha passert Kasfjord fra Harstad. Dette er helst en sommertur, og det anbefales også å ta med terrengsykkelen. Grei tur også vinterstid, men ikke den helt store skikjøringen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (14 bilder)
  [ Mer info ]

  Kasfjordrenna (550 moh) - Harstad kommune
  Når man kjører forbi Kasfjord kan man ikke unngå å legge merke til en fristende renne ned fra Høgfjellet. Dette er Kasjordrenna, en bratt og spennende tur, med fin utsikt nordover på veien opp.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (19 bilder)
  [ Mer info ]

  Finnslettheia (547 moh) - Harstad kommune
  Finnslettheia er et yndet turmål vinterstid, enten man velger den korte veien opp fra Storvannsområdet eller den noe lengre fra Sørlia. Det er ikke alt for mange sjenerende fjell rundt, slik at utsikten fra toppen er ganske fin.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (4 bilder)
  [ Mer info ]

  Heia (545 moh) - Harstad kommune
  Heia er en velkjent liten knaus i Harstadområdet. Det er mange i alle aldre som tar turen opp hit. Fin skikjøring ned fra toppen, og så inn i gammel skibakketrasse.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (45 bilder fordelt på 6 turer)
  [ Mer info ]

  Svarthompen (535 moh) - Harstad kommune
  Svarthompen er en litt lengre, variert og fin sykkeltur. Turen går over Finnslettheia, og man kan gjerne legge turen innom Langvannet. Sykkelmessig stedvis noe krevende.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (19 bilder)
  [ Mer info ]

  Elgen (534 moh) - Harstad kommune
  Ved Elgsnes utenfor Harstad ligger Elgen, en nydelig kort fottur. På veien opp er det nydelig utsikt mot Grytøya og storhavet, samt spektakulære fjellsider ned mot Elgsnes.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (44 bilder fordelt på 5 turer)
  [ Mer info ]

  Soltuva (522 moh) - Harstad kommune
  Soltuva er en av mange småtopper som ligger i massivet med blant annet Nattmålsnuten og Sørvikfjellet. Ikke all verden til skikjøring, men for så vidt verdt en tur på terrengsykkel fra ulike startplasser.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (19 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Steinsåsen (517 moh) - Harstad kommune
  Steinsåsen er nok hovedsaklig en sommertur, og anbefales på det sterkeste hvis man ønsker flott og variert terrengsykling. Fra toppen er det god utsikt ned mot vannene i vest og Harstad by i nord.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (17 bilder)
  [ Mer info ]

  Blåfjellet (Blåhatten) (512 moh) - Harstad kommune
  Blåfjellet, eller Blåhatten, er en gammel 10-på-topp-klassiker, og et populært fjellmål. Dette er et flott syklefjell, med god sti, og en nedfart som byr på bra fart.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (16 bilder)
  [ Mer info ]

  Storhornet (Harstad) (510 moh) - Harstad kommune
  Storhornet er enda en topp som er knyttet til Aunfjellet. Dette er en fin tur på sommeren, ikke all verden vinterstid. Toppen ligger litt alene, så det er forholdsvis grei utsikt i alle retninger.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (40 bilder fordelt på 4 turer)
  [ Mer info ]

  Lille Hinnstein (500 moh) - Harstad kommune
  Lille Hinnstein er som navnet sier lillebroren til Hinnstein. Dette er en flott sykkeltopp med mange stivarianter. Toppen anbefales på grunn av den gode kvaliteten på stiene.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (12 bilder)
  [ Mer info ]

  Keipen (496 moh) - Harstad kommune
  Keipen er en populær familievennlig topp på Aunfjellet, ikke langt unna Harstad sentrum. Tross sin lave høyde er utsikten vakker, og nedfarten kan by på en og annen telemarksving.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (7 bilder)
  [ Mer info ]

  Håja (Nipen) (486 moh) - Tromsø kommune
  En liten øy på yttersia av Kvaløya med flott natur, og spektakulær utsikt fra høyeste punkt. Med sin markerte fjellformasjon skal Håja ha vært inspirasjon for arkitekten som tegnet Ishavskatedralen. Alle som er glad i kombinasjonen padling/topptur bør sette denne på lista si.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (21 bilder)
  [ Mer info ]

  Rødtind (470 moh) - Tromsø kommune
  Rødtind er et greit alternativ på dager man har litt dårlig tid. En liten times marsj opp, og brukbar kjøring ned igjen. Ikke allverdens bratt, men en fin treningstur
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (5 bilder fordelt på 2 turer)
  [ Mer info ]

  Vikelandsfjellet (421 moh) - Kvæfjord kommune
  I forhold til antall høydemeter er Vikelandsfjellet en lang og fin tur på sykkel. Variert terreng, og en tur som anbefales på tohjulingen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (11 bilder)
  [ Mer info ]

  Gråhøgda (413 moh) - Kvæfjord kommune
  Gråhøgda er en av mange småtopper med naturlig start i Sørlia. Dette er vel en typisk sykkeltopp, og rundturen via Røvannet anbefales her.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (18 bilder)
  [ Mer info ]

  Nupen (412 moh) - Harstad kommune
  Nupen er kanskje mest kjent som Norges mest romantiske sted, men da er det ikke toppen vi snakker om. Dette er en flott sykkeltur, og romantikk er lov også her.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Kvalvikberget (410 moh) - Ibestad kommune
  Kvalvikberget ligger rett over Mjøsundbroen, og er på grunn av utsikten et fint turmål. På sykkel er det i høyden noe dårlig på stifronten, men traktorveien fra Fornes er morsom både opp og ned.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (13 bilder)
  [ Mer info ]

  Vollstadheia (390 moh) - Harstad kommune
  Vollstadheia er en av mange små topper i området som er mye besøkt. Dette er en topp som fint egner seg for sykling, med et utall sti- og traktorvei-varianter på veien. Flott utsikt fra toppen.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (15 bilder)
  [ Mer info ]

  Harstadåsene (369 moh) - Harstad kommune
  Harstad er et eldorado for terrengsyklister, og dette er en fin liten rundtur som anbefales. Ta gjerne en kopp kaffe på toppen av hver ås.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (29 bilder)
  [ Mer info ]

  Kvitnesveten (303 moh) - Skånland kommune
  Kvitnesveten er en mye besøkt, og enkelt tilgjengelig topp. Denne turen må gjerne gjøres på terrengsykkel. Nedfarten byr på fin og variert sykling i flott terreng.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (7 bilder)
  [ Mer info ]

  Varden (Kveøya) (267 moh) - Kvæfjord kommune
  Etter at det ble broforbindelse til Kveøya er det atskillig enklere å dra med seg sykkelen gjennom den gamle øyvei. Dette er en fantastisk sykkeltur, som på sikt kommer til å bli en klassiker innen stisykling.
  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (19 bilder)
  [ Mer info ]

  Ti på topp (0 moh) - Tromsø kommune

  Bilder:   [ Fullscreen bildevisning ] | [ Liste ]  (32 bilder)
  [ Mer info ]