Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]

Utvalgt bilde
Neste run fra Even: Et forsøk på en 360 som måtte avbrytes på hoppkanten
Fra tur:Storlitind 31. Mars, 2011Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Øvrige turer:

  Mont Blanc (4810 moh), august 2012 - Chamonix - Frankrike
  Tidligere regnet som Europas høyeste fjell, men etter Sovjetunionens fall så regnes nå Elbrus som Europas høyeste. Utfyllende informasjon og bilder fra vår tur til Mont Blanc kommer. Inntil da, så går det an å se noen biler på Facebook albumet fra turen.

  Kilimanjaro (5895 moh), januar 2012 - Tanzania - Afrika
  Kilimajaro er Afrikas høyeste fjell, og verdens høyeste frittstående fjell. Kilimanjaro kan gås hele året, men det anbefales å styre unna regntidene som er oktober-desember, og mars-mai. Vi dro til Tanzania i romjula 2011, og nådde toppen 3. januar, dag 5 av totalt 6 dager. Turen er relativt lettgådd, høyden er den eneste vanskeligheten (denne skal dog ikke undervurderes). Terrenget er veldig greit, og så lenge man ikke er der midt i regntiden så er det tørt og fint å gå. Guide, kokk og bærere er vanlig å ha med seg, vi var tre stk på tur, og hadde et apparat på over 10 mann med oss! Absolutt et anbefalt fjell, og når man først er der så bør man også få med seg en safari og kanskje en tur til Zanzibar. Bedre rapport og bilder kommer, inntil da så går det an å se på Kilimanjarobloggen
  Se også Facebook albumet fra turen vår.
  Mt. Elbrus (5642 moh), april 2010 - Kaukasus - Russland
  Mt. Elbrus er med sine 5642 moh Europas høyeste fjell. Elbrus ligger i Kaukasus i Russland, nær grensen til Georgia. Turen kan gjøres både sommer og vinter, sommerstid er det noe høyere sjanse for å nå toppen. Vi valgte å dra dit på vinteren (april), for å få kjørt på ski i tillegg til å prøve på toppen. Dette ga oss en uke med fantastisk skikjøring samtidig som vi akklimatiserte oss. Selve toppen ble ikke tatt på ski pga store isfelt. Hvis man ønsker å nå toppen på ski, så er sommeren tidspunktet, men da kan man ikke akklimatisere på ski. En fantastisk topp i et spektakulært område! Hvis man ønsker å dra dit, så anbefales guide. Både pga lokalkjennskap i fjellet, men også fordi det er veldig greit å ha noen russisktalende som kan ordne alle nødvendige tillatelser etc. Klikk på linken for å se vår blogg fra turen.
  Bilder:   [ Elbrus blogg]
  Se også Facebook albumet fra turen vår.