Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Smørdalskammen

  H�yde: 437 moh.
  Fylke: Nordland
  Kommune: Vestvågøy
  Kartblad: 1031 II Leknes
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Smørdalskammen er den absolutte terrengsykkelklassikeren i Lofoten, og er en tur som passer syklister på så og si alle nivåer. Fin utsikt og en lang flytsti gjør dette til en favoritt for mange.

  Fra Harstad, følg veien sørover, og ta til høyre på E10 i rundkjøringen før Tjeldsundbroen. Følg E10 via Lofast til Leknes. Ta østover på vei 815, og etter en drøy kilometer ta sørover vei 997. Etter ca 500 meter ta østover og følg kjørbar vei til parkeringsplassen ved porten i Holsdalen (se kart). Herfra sykler man oppover dyrket mark på traktorvei. Ikke lenge etter den andre porten (på enden av dyrket mark) tar man til høyre på ny traktorvei. Denne går over i god sti opp mot Kiststeinheia. Oppe på heia møter man en flerfilers sti som man følger opp Smørdalskammen. Oppe på høyde 437 anbefales det å fortsette på stien som leder mot Tatinden. Der stien ender er det en nydelig plass for å nyte matpakken og utsikten er upåklagelig, spesielt i østlig og sørlig retning. Nedfarten følger samme vei som opp, og her er det mye flyt. Hvis man ønsker en en lengre tur så er det mulig å først sykle ned mot Hagskaret i nord, for deretter å sykle opp på kammen igjen og følge den ordinære stien over Kiststeinheia tilbake til bilen.

  Teknisk er det vanskeligst opp den siste stigningen mot Kiststeinheia, og mange må nok trille litt her. Dette er også det mest tekniske partiet på nedfarten, men de drevne sykler likevel dette meget greit. Ellers er dette en sykkeltur som passer terrengsyklister på alle nivåer.

  Kart
  Kart Smørdalskammen

  Denne siden er vist 10123 ganger