Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Middagstind (Saltind)

  Det er 9 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  25. Mai, 2014: Strengt tatt sykkelsesong, men litt mer ski skader likevel ikke (11 bilder)
  Han var litt sur i vinden, men ellers et nydelig vær da vi på søndag atter en gang la på trask opp mot Middagstind i Kvæfjord. I vestflanken var det stort sett le, og derfor stoppet vi ved storsteinen denne dagen. Etter en lengre lunsj var det bare å nyte nedfarten i flott vårslusj. Det går mot sommer, men ennå er det fullt mulig å kjøre ski fra toppene, dog må man påberegne noen høydemeter til fots i området rundt Harstad.
  06. Mai, 2014: Godv (10 bilder)
  Tirsdag var det atter klart for en tur rett etter jobb, og i dag var det klassikeren Middagstind i Kvæfjord som skulle få besøk. Skiene måtte bæres på ryggen fram til første veikryss, men deretter var det enkle felleforhold helt til topps. Noe vind fra østlig side gjorde at vi bygde en liten borg på toppen slik at kaffen kunne nytes i le. Flott kjøring nedover vestflanken til tross for noe bløtere snø, og at både vi og tidligere besøkende hadde bidratt til noen sørpeskred.
  05. April, 2014: Vekslende v (19 bilder)
  Etter stormretur fra Spanstind sist helg, og for så vidt noen fine nedfarter fra Heia og Storhorn Aun i løpet av uken, var det godt å endelig bevege seg litt opp i høyden igjen. I vekslende vær ble gjestene fra sør guidet opp til Middagstind. Etter en sjokoladepause i borgen begynte godværsvinduene å komme, og da vi slapp oss nedover vestflanken var det ingen grunn til å klage på verken vær eller kjøreforhold. Flott dag i hyggelig lag!
  08. April, 2012: En sen start p (14 bilder)
  Første påskedag er kanskje ikke den letteste dagen å samle troppene på, så vi var ikke mer enn en trio som la turen til Middagstind i dag. Av naturlige årsaker var vi noe usikre på snøforholdene, men etter graving av snøprofil ble vi litt tryggere. Uansett valgte vi å ikke belaste den brattere øvredelen av vestsiden, og stoppet like under storsteinen. Kjøreforholdene i dag var rett og slett fantastiske. Synd at påsken nærmer seg slutten nå.
  07. Mars, 2012: Mye vind og lite sn (13 bilder)
  Det var meldt fint vær denne dagen, med unntak av en god dose vind. Vi fikk raskt erfare at vinden hadde lekt seg godt rundt Middagstind, og det var med noe skepsis vi gikk oppover vestsiden. Snøen var hardpakket og vindutsatt, og vi hadde ikke helt tro på nedfarten. Derfor var det ekstra morsomt når vi først satte utfor, med god kontroll på skiene og med snøflakene fykende rundt oss. Ned fra Vebostadvannet ventet en silkemyk skogssnø. Fin dag i snøfokken!
  10. Mai, 2011: Rett og slett nydelig p (29 bilder)
  Det var meldt kanonvær i Harstad denne kvelden, så rett etter jobb var det bare å komme seg på tur. Kveldens mål var Middagstind, med en nedfart som vi visste ville foregå i kveldssol. Smeltingen er godt i gang, så det ble litt av og på med skiene oppover mot toppen. I le bak toppvarden kunne vi nyte sol og utsikt en god time, før vi satte nedover vestrenna. Det ble en kjempenedfart, i homogen vårslush. En perfekt kveld med fint vær, fine farger og fin kjøring!
  28. Mars, 2011: Harstad Highcamp 2011 - Dag 4 - Pudder p (28 bilder)
  Siste dag av Harstad Highcamp, og turen ble lagt til Middagstind. Etter gårdagen var det store forhåpninger om flotte kjøreforhold, i tillegg til at det var meldt sol. Turen gikk opp på sørvestsiden av fjellet, og her var det noe forblåst, men helt fint å gå. På toppen fikk vi selskap av litt sur vind, men alt var glemt da vi slapp oss ut i vestrennen ned mot Vebbestadvatnet. Himmelske og stabile pudderforhold gjorde nedfarten til en nytelse. For en avslutning på Harstad Highcamp 2011!
  13. Mai, 2010: Sn (12 bilder)
  Det er langhelg, og torsdagen ble turen lagt til Middagstind i Kvæfjord. Til avveksling valgte vi denne dagen å følge østryggen til fots opp mot toppen. Dette fungerte helt fint, selv om det neppe er tidbesparende. Etter ankomst toppen skyet det raskt over, og nedfarten bød på mye flatt lys. Forholdene i vestrennen var tunge og våte, men samtidig er det nok helning til at man fikk grei kontinuerlig kjøring.
  07. April, 2009: Flott dag p (25 bilder)
  Påskeværet i nord holder seg fremdeles bra, og tirsdag gikk turen til Middagstind (Saltind) i Kvæfjord, en topp vi har sett på lenge. Middagstind har en meget bra renne som går fra toppen på 923 og helt ned til Vebostadvannet på 392. Ved gode forhold så er dette en kjemperenne for skikjøring. Føret denne dagen var litt ujevnt, men totalt sett ganske så bra. Når været i tillegg var upåklagelig, så ble turen en suksess.