Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Nona

  Det er 4 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  28. April, 2013: En meget fortreffelig dag p (22 bilder)
  Med forventninger om godt vær på søndag ble det avtalt at dagen var kommet for en tur opp på Nona, Grytøyas høyeste fjelltopp. I nedre del av fjellsiden var det skare med noe nysnø så vi måtte tidlig feste skiene på sekken og sparke oss oppover fjellsiden. Lengre opp tiltok nysnømengden og alt lå an til en morsom nedfart. Etter en kjapp kaffe var det bare å kaste seg utfor. Dette er en meget fin fjellside for skikjøring, men vær nøye med å ta føreforbehold. Etter en påfølgende fin skogskjøring var hele turlaget enige om at dette hadde vært en ordentlig gromtur.
  19. September, 2011: Ettermiddagstur til Gryt (20 bilder)
  Etter en helg med litt vekslende vær så mandagen ut til å bli en virkelig flott dag. Rett fra jobb var det derfor bare å hive seg på fergen til Grytøya, for Nona skulle nå få seg et besøk. I disse jakttider var det rart å møte fjellryper man kunne sette seg ned å prate med. Vi ble forresten enige om å møtes igjen ved en senere anledning. Uansett, dette ble en flott tur i nydelig vær, og kanskje må Nona sies å være den flotteste 1000-meteren man sommerstid kan besøke i nærheten av Harstad.
  24. Juli, 2010: F (13 bilder)
  Vi har ikke vært bortskjemt med godvær i nord denne sommeren, så det har blitt lite toppturer til fots så langt i sommer. Lørdag var det brukbart vær, da gikk turen til Nona på Grytøya (1012 moh). Etter litt feilnavigering mot toppen, kom vi opp og kunne nyte godt vær og flott utsikt. Mye steinur og grus mot toppen gjør at dette ikke er av de aller fineste fotturene i Harstadområdet ( utsikten veier dog mye opp for dette). Neste tur til denne toppen blir nok alikevel vinterstid, da den har potensiale som vintertopp også.
  01. Juli, 2007: Flott tur til Gryt (18 bilder)
  Dagens mål var Nona, Grytøyas høyeste fjell med sine 1012 meter. Med sykkel fulgte vi stien opp fra Vadskinn, og etterhvert ble vi møtt av minst halve fluepopulasjonen på øya. Disse ble erstattet med en nydelig utsikt når vi kom opp i høyden. Rundt toppen er det mye fine formasjoner, og vi klarte ikke å la være å besøke noen av disse. På nedturen fulgte vi tinderekka mot Kjølen. Tilbake på hovedveien med sykkel klarer Ørjan å punktere, så turen avsluttes med en ufrivillig jogg tilbake til fergeleiet.