Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Melkefjellet

  Det er 4 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  20. April, 2014: Flott dag i Melkefjellet tross stedvis noe lite sn (13 bilder)
  Søndag lå an til å bli den siste godværsdagen denne påsken, og vi ønsket å avslutte med en lang dag ute. Det vanligvis snøsikre Melkefjellet på Gratangsfjellet var dagens mål. Vi skulle ikke langt opp i høyden før vi skjønte at vinden hadde vært ufin her oppe, og mye av snøen hadde sagt takk for seg. Etter et lengre borgopphold på toppen klarte vi likevel på nedfarten å finne fint kjørbare flanker, og da turen i tillegg ble avsluttet med fjellburger i Bogen så var det ingen grunn til klaging.
  13. April, 2013: Melkefjellet rundt i nydelig v (19 bilder)
  Som et svar på det populære turløpet Spanstind rundt, har vi nå lansert ideen Melkefjellet rundt. Dette ble testet ut på lørdag i nydelig vær, til litt blandede reaksjoner fra det glade turlag. Turen startet på Lapphaugen sammen med en rekke andre fjellvandrere. Planen var egentlig fra toppen å gå ryggen vestover til høyde 1266 og kjøre derfra, men dette fant vi noe risikabelt, slik at vi heller slapp oss ned sørsiden. En forholdsvis grei nedfart, men hadde været vært dårligere så hadde kanskje ikke all transporten blitt tatt med like godt humør.
  22. Mars, 2008: Nok en fin p (16 bilder)
  Påskeaften la vi turen til Melkefjellet i Gratangen. Med sine nesten 1400 hødydemeter er dette et veldig fint toppturfjell. Vi hadde også store forhåpninger til føret, da alle andre turer denne påska har bydd på bortimot perfekte forhold. Det var kaldt, men føret var upåklagelig, og kjøringa nedover var en meget fin opplevelse.
  13. Mai, 2007: Ingen grunn til (20 bilder)
  Lørdag var det meldt meget bra vær, og turen ble lagt til Melkefjellet i Gratangen. Det begynner å bli mer bart nede på fjellet nå, og noen plasser måtte vi krysse bar mark. Ellers var forholdene bra, selv om snøen noen plasser er blitt mer kompakt. Det var vindstille, varmt og fortreffelig på toppen. Nedfarten var det heller ingen ting å si på, og spesielt var det første stykket ned mot gryta veldig bra. Her nord er det enda for tidlig å legge bort skiene, det er sikkert.