Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Nontind

  Det er 4 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  09. Januar, 2011: Overraskende fine kj (8 bilder)
  Etter gårdagens tur på Storhornet var ikke forhåpningene om å finne pudder like store i dag. Samtidig var vi litt usikre på forholdene opp mot Pipvatnet, så det var med litt spenning vi parkerte på Skjærstad. Det viste seg tidlig at det lå mer snø på østsiden av dette massivet. De første hundre metrene under toppen var det noe hardt, men likevel stabilt, slik at det var fint å kjøre. På det resterende stykket ned mot Skjærstaddalen var det kjempeforhold, og endelig fikk man kjørt pudder i åpent område. Slak skogskjøring i knusktørr snø ned til bilen satte en fin avslutning på en vellykket tur.
  27. Februar, 2010: Meraftesfjellet og Nonstind i varierende v (11 bilder)
  Etter en noe treg start på sesongen, og etter noen få turer på lokale småtopper, var det greit å få være i fjellet noen timer i strekk. På menyen i dag stod Meraftesfjellet og Nonstind. Østsiden av Meraftesfjellet var hard og skarete denne dagen, mens østsiden av Nonstind som vanlig ikke skuffer. Det er varierende snøforhold for tiden, men det var godt å få satt noen svinger igjen.
  30. April, 2008: Det begynner (10 bilder)
  Etter jobb i dag var det på tide med nok en tur, og fra Skjerstad la vi i vei opp mot Nontind. Mange soldager og varme gjorde oss noe skeptisk til føret, men vi kunne ihvertfall starte med skiene på fra bilen. På toppen var det forholdsvis lite snø, men østsiden var fullt kjørbar. Dessverre var føret meget trått og vått, så her var det viktig å ikke komme for langt frampå i svingene. Neste tur blir nok lagt til en høyere topp, for det begynner å spøke for småtoppene nå.
  03. April, 2007: En gledelig overraskelse (17 bilder)
  Værmeldingen var dårlig, og morgenen startet med gråvær, men ut skulle vi. Nontind var dagens mål. Vi hadde ikke før begynt å gå før sola tittet frem, og den fulgte oss helt til toppen og ned igjen. I lesiden ned fra tinden hadde nattas snøfall lagt seg, og det var fantastiske kjøreforhold. Sjelden før har vi på alle måter blitt så gledelig overrasket på tur.