Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Storstolpan

  Det er 5 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  04. Mai, 2012: Dr (19 bilder)
  Etter en liten trimtur på Kattfjordeidet på torsdag, der føret ikke var allverden, hadde vi ikke veldig store forhåpninger foran fredagens ettermiddagstur. Men tur måtte det bli. Været var veldig bra, og vi regnet med å få en fin tur på Storstolpan om ikke annet. Så feil kan man ta.. Allerede fra parkeringsplassen skjønte vi at føret var helt annerledes på yttersia, her var det pudder i veikanten! Puddersnøen lå helt til topps, for det meste helt upåvirket av sol og vind, og vi (pluss de 30-40 andre som var der på fredag) hadde en kjempetur. Føret var så bra at man fint kunne ta skiene helt til topps og kjøre fra selve toppunktet.
  28. Mai, 2011: Skisesongen er ikke over - kjempeforhold p (14 bilder)
  Det er ingen grunn til å pakke bort skiene, selv om vi nærmer oss juni nå. De siste dagers kalde vær og nedbør i Tromsø ga håp om fint føre i dag. Det har blitt rapportert om pudderføre de siste dagene flere steder, så optimismen var tilsdete da vi tok turen til Storstolpan i dag. Pudderet var borte, men det var en perfekt slush fra bilveien til toppen, uvanlig å ha så fint føre helt til veien så sent i mai. Litt sugeføre var det de siste biten mot vannet, men man kan nesten ikke forvente annet på denne tiden av året. Alt i alt en kjempetur, og det er fint å konstatere at det ennå er noen uker igjen av skisesongen.
  10. Mai, 2011: Folksomt p (15 bilder)
  Mai er tiden for flotte ettermiddagsturer i nord, så også i dag. Godt vær og ok værmelding utover kvelden gjorde at det måtte bli tur. Dagens topp var Kvaløyaklassikeren Storstolpan. Linda, Anders, Eric, Kaare og Vegard startet marsjen rundt halv seks, med rundt 15-20 andre foran oss i sporet. Føret varierte, i lavlandet var det våt snø, mens lengre opp var det hardt. Siste biten til topps var det såpass hardt at de fleste valgte å stoppe rett under toppen. Selv om det var hardt her, gikk det helt fint å nå toppen. På vei ned klarte vi å finne solpåvirket snø, og fikk kjørt i fin slush hele veien.
  26. Mai, 2007: Storstolpan (11 bilder)
  Lørdag gikk turen til Storstolpan mellom Tromvik og Rekvik. Værmeldingen var mildt sagt usikker, og når vi forlot Tromsø så regnet det. En times kjøring senere så var vi på utsiden av Kvaløya, og her var det et helt annet vær enn inne i byen. Vi hadde solskinn og stort sett vindstille hele dagen. Kjøringa var også bra, med litt tørr snø helt øverst, noe gjennomslagsføre midt i, og fin slush siste biten.
  06. Mai, 2006 (18 bilder)
  Det er ikke registrert noen forsidetekst fra akkurat denne turen
  Klikk her for blider fra denne turen