Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • BlÃ¥tind (Den sovende soldat)

  Det er 6 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  30. Oktober, 2010: Sesongens f (7 bilder)
  Med endel snøfall i Tromsøområdet i det siste lå det an til en tidlig sesongstart på ski denne helgen. Blåtind var dagens mål, og Ingrid, Eric, Trym, Øystein og Vegard satte kursen dit med håp om puddesnø og urørte fjellsider. Det merkes at det er tidlig i sesongen, litt sko- og felletrøbbel samt noe tunge ben var det, men uansett en fin tur. Føret var tidvis meget bra over 5-600 meter. Lengre ned var det mere gjennomslagsføre, og de siste 200 høydemetrene ble tilbakelagt med skiene på sekken. Alle fem var alikevel godt fornøyd med dagen, og ser nå frem til 6-7 måneder med topptursesong :)
  06. Mars, 2010: Dr (12 bilder)
  Blåtind i mars skuffer ikke i år heller. Etter relativt mye snø de siste dagene bestemte vi oss for å prøve Blåtind i dag. Det ble fullklaff! Været skiftet fra sol og vindstille til mere grått og litt vind underveis, men det gjorde ingenting når føret var som det var. 30-40 cm med lett og jevn puddersnø hele veien fra toppen av gryta ned til parkeringsplassen. At vi var de første ned fjellsiden gjorde heller ingenting.. Skredfaren var noe vi vurderte fortløpende, men den var mindre enn hva vi fryktet/antok på forhånd.
  28. Juli, 2009: F (10 bilder)
  Godværet i nord fortsetter, og denne dagen gikk turen til Blåtind, et fjell vi kun har besøkt vinterstid tidligere. Fjellet byr på fantastisk utsikt i alle retninger, og er også et fint turmål sommerstid. Alikevel må vi nok innrømme at de flotte skikjøringsmulighetene gjør at fjellet er mer attraktivt på vinteren... Dette var spesielt merkbart da turen gikk ned igjen, og alle hengene vi har kjørt ned på ski tidligere ble passert :)
  07. Mars, 2009: Bl (13 bilder)
  Lørdag gikk turen til Blåtind (den sovende soldat). Det var lenge siden sist snøfall, og vi var noe usikre på snøforholdene. Men Blåtind skuffet oss ikke denne gangen heller, vi hadde en kjempetur med sol og masse urørt puddersnø. Årets fineste tur (så langt)!
  01. Mars, 2008: Dr (17 bilder)
  Lørdagen gikk turen til Blåtind (Den sovende soldat), fjellet som skal ha utforkonkurransen i OL 2018. Sol og drømmeføre gjorde dette til en av de beste toppturene på lang tid. Helt klart sesongens beste tur så langt. I godværet så talte vi over 30 stk på toppen denne dagen, så det gjelder å være tidlig ute.
  24. Februar, 2007 (18 bilder)
  Det er ikke registrert noen forsidetekst fra akkurat denne turen
  Klikk her for blider fra denne turen