Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Storhornet (Kvæfjord)

  Det er 5 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  12. Juli, 2014: Med sykkel over t (16 bilder)
  På grunn av ferietid noe sen rapport på denne turen. Forrige lørdag lå tåken lavt over Harstad, og vi kjørte ut til Kvæfjord med tohjulingene for å komme over tåken på Storhornet. Oppe ved Lomvannet var det blå himmel, og etter et kjapt bad i Hornvannet var det fin sykling til toppen. Starten av turen er traktorvei, men denne går over i sti fra vannet og videre. Noe teknisk opp Reinspelen, og oppover her blir det litt trilling. Men stort sett fint å sykle ned her. Alt i alt ikke et gærnt sykkelalternativ.
  14. August, 2012: Bl (15 bilder)
  Fortsatt flott vær i Harstad, men ned mot Borkenes lå det et hvitt teppe av tåke. Heldigvis hadde vi på kjøreturen sett at Raudmoldsheia la badet i sol, så det var med null bekymring vi inntok tohjulingen. Dagens mål var Storhornet om Raudmoldsheia. Opp til sistnevnte er stien fantastisk, mens det opp mot Storhornet ikke blir skikkelig sti før man nærmer seg foten. Terrenget her oppe må være noe av det mest lettsyklede i området, så selv uten sti er det store områder å boltre seg i på sykkel. Nydelig tur i solskinn, der tåkehavet under oss bekrydret opplevelsen ytterligere.
  05. Mars, 2012: Til Storhornet i Kv (5 bilder)
  Etter gårdagens tur til Storlitind så var det i hvert fall litt håp om at det skulle ligge kjøresnø ned fra Storhornet, men det ble tidlig klart at vi hadde valgt en vindutsatt plass i dag. Over tregrensen var det mye skare og ur, så nedfarten så ikke særlig lys ut. Vi prøvde oss i siden ned mot Lomvannet, og i skareskrensen var det for så vidt gøy å ta opp en rypeflokk på 15-20 indivder. Det ble dog noen fine svinger ned fra vannet. Fin tur, dårlig føre.
  08. Januar, 2011: Storhornet ble (11 bilder)
  Endelig var det klart for toppturaktivitet i Harstadområdet, og turen i dag gikk til Storhornet i Kvæfjord. Etter en del snøfall for en uke siden var det forhåpninger om å finne pudder, men de siste dagers vind har fjernet det meste av snø fra toppene. Fra tregrensen og ned var det likevel greie forhold, og gjengen fikk en del fine svinger nedover skogen. Rustne kropper fikk noen fall i dag, men alt i alt en fin tur.
  31. Mars, 2010: P (16 bilder)
  Vi fortsetter utfarten i Kvæfjord kommune, og onsdag ble turmålet lagt til det populære Storhornet. Turen startet i Mollvik, og scooterspor og ellers fint føre gjorde at høydemetrene gikk raskt. I dag var det noe mer vind enn de foregående dagene, men snøen har holdt seg bra. Vi hadde en morsom nedfart i gryten mot Lomvatnet, og supplerte så med slak pudderkjøring i småskogen ned mot bilen.